❖ Omega-9 zsírsav tartalma magas Egészségesen tartják a szív-és érrendszert, és optimális szinten tartják a koleszterinszintet. ❖ Egyszeresen telítetlen zsírsavban gazdag, magasabb olajsav tartalom Ezek a zsírsavak sütéskor is stabilak. Alacsony telített zsírsav tartalmának köszönhetően táplálkozási szempontból mindenképpen egészséges olajnak számít. ❖ Nutriscore besorolása „C” A tudatos vásárlók körében nagy vonzerőt jelenthet. ❖ Sütési hőfoka max. 220 °C Lobbanáspontja lényegesen magasabb a többi olajénál; épp ezért 220°C-on nem ég meg, nem képez füstöt. ❖ Univerzális tulajdonságainak és nagy hőstabilitásának köszönhetően a HO napraforgóolaj rendkívül széles körben alkalmazható: Kiváló konyhai olajként sütéshez, főzéshez, olajban sütéshez.
Közétkeztetéshez. Válasz: igen, vagy nem. Más nem lehet. | |
676/2020.(XII.28.) Közétkeztetésben rövid lánc | - |